EV-Point

DRIVING RENEWABLE ENERGY

Actualiteit

EV-Point mee aan de wieg van OPEN CHARGE POINT BELGIUM

Geschreven door Bert De Swaef op 13 januari 2016 in de categorie Nieuws

Aansluitend op het beleid van de Vlaamse Regering, waarbij stimulerende maatregelen genomen worden om onder andere het aantal laadpunten tegen 2020 flink te laten groeien, zijn wij verheugd u de nieuwe sectororganisatie van Laadpuntoperatoren die, in België gesitueerde, publiek toegankelijke laadstations voor elektrische voertuigen uitbaten voor te stellen : OpenChargePoint-Belgium.

De doorbraak van elektrische wagens komt er niet zonder een vlot toegankelijk netwerk van laadpunten, waarbij afhankelijkheid van één aanbieder van laadpunten niet opportuun is. Zes partijen : Allego, Blue Corner, Eneco, EV-Box, EV-Point en The New Motion hebben zich juist daarom verenigd teneinde deze jonge innovatieve sector van het elektrisch rijden te helpen uitgroeien tot een volwaardig alternatief voor de verbrandingsmotoren.

Op basis van onze expertise willen we graag ‘early adopters’ van elektrische wagens maximaal ondersteunen met een vlot toegankelijk netwerk van laadpunten, gebaseerd op open toegang voor binnen- en buitenlandse gebruikers, prijstransparantie, ad hoc betalingsmogelijkheden, en gestandaardiseerde technologie. En daarnaast willen we als sectororganisatie helpen een coherent beleid te ontwikkelen, teneinde de kwaliteit en de kwantiteit van laadinfrastructuur in België op het juiste peil te brengen.

Daarom tekenen we op 12 januari in aanwezigheid van minister Turtelboom de “Gedragscode” die we als sectororganisatie hebben opgesteld, waarin kwalitatieve eisen zijn vooropgesteld.

De doelstelling van de vereniging is mede dankzij een duidelijke overzichtskaart van publiek toegankelijke laadpunten, en het respect voor de Gedragscode zowel de kwaliteit als de kwantiteit van oplaadinfrastructuur te verhogen. Dit alles is van groot belang voor de E-rijder.

De Swaef Alex, EV-Point.
Co-voorzitter OpenChargePoint-Belgium

De kaap van 1.000.000 EV voorbij !

Geschreven door Alex De Swaef op 8 oktober 2015 in de categorie Nieuws

Uit de meest recente cijfers blijkt dat in september 2015 op wereldvlak meer dan 1 miljoen elektrische en plug-in hybrides verkocht zijn.    Zo’n 62% hiervan zijn volledig elektrisch tegenover 38% hybride wagens.

In diezelfde maand voelt de wereld zich bedot door Volkswagen, maar wellicht niet door hen alleen.   Deze flater van een gigantische speler bij de autoconstructeurs zal bovendien een versterkend effect hebben op de overstap naar milieuvriendelijk rijden.

De drempel van 500.000 EV’s werd pas in juli 2014 bereikt.  Dit betekent dat de EV-markt tussen dan en nu verdubbelt is, en vooral de laatste maanden waren exponentieel.   Nissan Leaf heeft met 200.000 voertuigen met voorsprong de leiding, gevolgd door Chevrolet Volt met 100.000 en Tesla Model S met ruim 85.000.  Deze drie samen zijn goed voor een derde van de wereldmarkt.

In de ons omringende landen zien we sterke stijgingen met in Frankrijk 55% groei en als vanzelfsprekend de Renault Zoë op kop.   Een andere uitschieter is natuurlijk Nederland waar de laatste maand met zelfs 138% stijging in de verkoop !

Ook in België moet het mogelijk zijn om mede dankzij  fiscale- en belastingvoordelen een wijziging in ons aankoopgedrag te bespoedigen.

Laadpaal Gemeente Asse

Geschreven door Bert De Swaef op 11 september 2015 in de categorie Laadstations

Op het gemeenteplein te Asse staat één van onze laadstations, je kan er tijdens het opladen van uw voertuig gezellig iets drinken in een horecazaak in de buurt, of boodschappen doen in de plaatselijke supermarkt. Zoals steeds is ook dit laadpunt uitgerust met 2 stopcontacten van 22 kWh.

Deze laadpaal is beschikbaar voor iedereen, ofwel via activatie met SMS of goedkoper met de EV-Pass of gebruik onze Smarphone App !

Bestel snel uw EV-Pass !

laadpaal Gemeente Asse Betekom

Snellader te Lochristi

Geschreven door Bert De Swaef op 17 februari 2015 in de categorie Laadstations

Op de parking van het Shopping Center in Lochristi werd een Snellader van EV-Point geïnstalleerd.

Deze laadpaal kan zowel DC als AC leveren. Dus ook hier kan iedereen laden.

Activatie met SMS of goedkoper met de EV-Pass !

 

Bestel snel uw EV-Pass !

Laadpaal Sporthal Betekom

Geschreven door Bert De Swaef op 10 februari 2015 in de categorie Laadstations

Aan de sporthal in Betekom werd een laadpaal voor elektrische voertuigen van EV-Point geïnstalleerd.

Deze laadpaal is beschikbaar voor iedereen.

Activatie met SMS of goedkoper met de EV-Pass !

 

Bestel snel uw EV-Pass !

laadpaal Sporthal Betekom

Laadpaal Zeshoek Wetteren

Geschreven door Bert De Swaef op 3 februari 2015 in de categorie Laadstations

Eind 2014 werd er op de Zeshoek in Wetteren een laadpaal voor elektrische voertuigen van EV-Point geïnstalleerd.

Deze laadpaal is beschikbaar voor iedereen.

Activatie met SMS of goedkoper met de EV-Pass !

 

Bestel snel uw EV-Pass !

laadpaal Zeshoek Wetteren

Mercedes SLS Electric Drive

Geschreven door Bert De Swaef op 10 november 2013 in de categorie Nieuws