EV-Point

DRIVING RENEWABLE ENERGY

Actualiteit

PREMIE ELEKTRISCHE WAGENS NU OOK VOOR LEASING

Geschreven door Cedric De Weirt op 3 augustus 2017 in de categorie Nieuws

U kan een premie krijgen voor een nieuwe elektrische wagen of een nieuwe wagen op waterstof. De premie geldt voor alle zero-emissie-voertuigen; De premie bedraagt vanaf 2017 maximaal 4.000 euro.

Leer er meer over in dit document.

Elektrisch rijden is niet voldoende !

Geschreven door Bert De Swaef op 16 juli 2017 in de categorie Nieuws

Rijden met een hybride wagen is aantoonbaar beter voor het milieu dan rijden met een benzinewagen.   Maar het is vooral frappant te ontdekken dat rijden met een kleine elektrische wagen (met kleine batterij) met grijze stroom minder goed is dan rijden met een grote elektrische wagen (met grote batterij) met groene stroom.  Het gebruik van groene stroom is dan ook van doorslaggevend belang !

EV-Point mee aan de wieg van OPEN CHARGE POINT BELGIUM

Geschreven door Bert De Swaef op 13 januari 2016 in de categorie Nieuws

Aansluitend op het beleid van de Vlaamse Regering, waarbij stimulerende maatregelen genomen worden om onder andere het aantal laadpunten tegen 2020 flink te laten groeien, zijn wij verheugd u de nieuwe sectororganisatie van Laadpuntoperatoren die, in België gesitueerde, publiek toegankelijke laadstations voor elektrische voertuigen uitbaten voor te stellen : OpenChargePoint-Belgium.

De doorbraak van elektrische wagens komt er niet zonder een vlot toegankelijk netwerk van laadpunten, waarbij afhankelijkheid van één aanbieder van laadpunten niet opportuun is. Zes partijen : Allego, Blue Corner, Eneco, EV-Box, EV-Point en The New Motion hebben zich juist daarom verenigd teneinde deze jonge innovatieve sector van het elektrisch rijden te helpen uitgroeien tot een volwaardig alternatief voor de verbrandingsmotoren.

Op basis van onze expertise willen we graag ‘early adopters’ van elektrische wagens maximaal ondersteunen met een vlot toegankelijk netwerk van laadpunten, gebaseerd op open toegang voor binnen- en buitenlandse gebruikers, prijstransparantie, ad hoc betalingsmogelijkheden, en gestandaardiseerde technologie. En daarnaast willen we als sectororganisatie helpen een coherent beleid te ontwikkelen, teneinde de kwaliteit en de kwantiteit van laadinfrastructuur in België op het juiste peil te brengen.

Daarom tekenen we op 12 januari in aanwezigheid van minister Turtelboom de “Gedragscode” die we als sectororganisatie hebben opgesteld, waarin kwalitatieve eisen zijn vooropgesteld.

De doelstelling van de vereniging is mede dankzij een duidelijke overzichtskaart van publiek toegankelijke laadpunten, en het respect voor de Gedragscode zowel de kwaliteit als de kwantiteit van oplaadinfrastructuur te verhogen. Dit alles is van groot belang voor de E-rijder.

De Swaef Alex, EV-Point.
Co-voorzitter OpenChargePoint-Belgium

De kaap van 1.000.000 EV voorbij !

Geschreven door Alex De Swaef op 8 oktober 2015 in de categorie Nieuws

Uit de meest recente cijfers blijkt dat in september 2015 op wereldvlak meer dan 1 miljoen elektrische en plug-in hybrides verkocht zijn.    Zo’n 62% hiervan zijn volledig elektrisch tegenover 38% hybride wagens.

In diezelfde maand voelt de wereld zich bedot door Volkswagen, maar wellicht niet door hen alleen.   Deze flater van een gigantische speler bij de autoconstructeurs zal bovendien een versterkend effect hebben op de overstap naar milieuvriendelijk rijden.

De drempel van 500.000 EV’s werd pas in juli 2014 bereikt.  Dit betekent dat de EV-markt tussen dan en nu verdubbelt is, en vooral de laatste maanden waren exponentieel.   Nissan Leaf heeft met 200.000 voertuigen met voorsprong de leiding, gevolgd door Chevrolet Volt met 100.000 en Tesla Model S met ruim 85.000.  Deze drie samen zijn goed voor een derde van de wereldmarkt.

In de ons omringende landen zien we sterke stijgingen met in Frankrijk 55% groei en als vanzelfsprekend de Renault Zoë op kop.   Een andere uitschieter is natuurlijk Nederland waar de laatste maand met zelfs 138% stijging in de verkoop !

Ook in België moet het mogelijk zijn om mede dankzij  fiscale- en belastingvoordelen een wijziging in ons aankoopgedrag te bespoedigen.

Mercedes SLS Electric Drive

Geschreven door Bert De Swaef op 10 november 2013 in de categorie Nieuws

Nieuws van bij Tesla

Geschreven door Bert De Swaef op 10 november 2013 in de categorie Nieuws

Tesla is announcing that its Model S scored top marks for safety according to the National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), not onlyscoring a perfect five stars in every category, but setting a new record for the combined Vehicle Safety Score (VSS) — a total that can be higher than the five-star scores for top, side, and rear impact. The Model S scored 5.4, beating out previous record holders and for the first time making an electric vehicle the safest car on the road.

bron: http://www.teslamotors.com/about/press/releases/tesla-model-s-achieves-best-safety-rating-any-car-ever-tested

Installatie film

Geschreven door Bert De Swaef op 30 oktober 2013 in de categorie Nieuws