EV-Point

DRIVING RENEWABLE ENERGY

Over ons

EV-Point is een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen en beheren van oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens. Dankzij haar eigen investeringsvennootschap, EV-Point INVEST kan zij zelf publiek toegankelijke laadpunten voorzien.

EV-Point wil een oplossing bieden voor de huidige mobiliteitsproblematiek, inzonderheid voor de CO²-uitstoot van verbrandingsmotoren.

Verschillende autoconstructeurs hebben ondertussen een uitgebreid gamma van zowel hybride als volledig elektrische wagens op de markt gebracht.

Deze wagens zijn voor een groot deel van de bevolking zeer performant maar de automobilist is voorlopig nog zeer terughoudend om volledig over te schakelen op elektrisch rijden. De ongerustheid over de actieradius van de wagen en de vraag "Waar kan ik onderweg bijladen?" bleef tot op heden een hinderpaal.

EV-Point heeft juist om die reden gekozen voor investering in een nationaal netwerk van publiek toegankelijke laadstations waar IEDEREEN kan laden.   Er is contractloze activatie via SMS voorzien naast de traditionele EV-Pass en smartphone applicatie.

Waar mogelijk kan de EV-Point-gebruiker groen laden! De stroom die u gebruikt komt in dat geval 100% van de zonnepanelen van de locatie waar u laadt.