EV-Point

DRIVING RENEWABLE ENERGY

Algemene voordelen

Energiekost -80%

Een gemiddelde wagen verbruikt ongeveer 7 liter per 100 km.  Aan de huidige tarieven (1,55 €/lit) betekent dit ongeveer 10,85 € per 100 km.   Een EV daarentegen heeft bij normale omstandigheden en normaal rijgedrag een verbruik van ongeveer 18 kW per 100 km, wat op vandaag overeenstemt met een kost van ongeveer 2,2 € per 100 km. Met zonnepanelen wordt het nog groener en goedkoper.

Lage onderhoudskosten

Van elektrische voertuigen is bekend dat ze minder onderdelen bevatten dan een benzine of dieselauto. EV rijders uit diverse landen getuigen dat de jaarlijkse onderhoudskosten tot 50% lager zijn.

Er zijn natuurlijk de klasieke kosten ten gevolge van het rijden zelf. De koelinstallatie voor de omvormer AC/DC bevat koelvloeistof, die op tijd ververst moet worden.  Verder heeft een elektrische auto ook normaal te onderhouden tools zoals een airco-installatie die gecontroleerd moet worden, banden die slijten en in winter en zomer gewisseld moeten worden.  En ook al wordt hier regeneratief geremd op de motor, we hebben nog steeds remmen nodig.   Tenslotte is een regelmatig nazicht van de batterij noodzakelijk.

Bevoorrechte parkeerplaats

Elektrische voertuigen hebben een streepje voor bij de meeste gemeentes en/of bedrijven.  Een parkeerplaats gecombineerd met een laadstation, dicht bij de deur, onderstreept hun groen imago, en deze aantrekkelijke regeling biedt groter comfort aan de gebruiker van een EV.

Niet meer voor elke tankbeurt naar het benzinestation

Met je EV hoef je geen omweg meer te maken naar een benzinestation.   Elke avond, als je thuiskomt verbind je de wagen met de home-charger.   Deze mag de ganse nacht, aan laag tarief, aangekoppeld blijven, gezien hij bij vollading automatisch ontgrendeld wordt.

Over comfort gesproken kan dit tellen natuurlijk.  Je laadt gewoon bij terwijl je slaapt of ontspant.